Je wagen laten tunen? Hierop moet je letten!

Je auto laten tunen is een goede manier om de intensiteit, kracht en weerstand van je voertuig een boost te geven, maar het is wel belangrijk dat je dit werkje door een échte professional laat doen. Het spreekt dan ook voor zich dat je niet zomaar de eerste de beste autotuner inschakelt om je wagen een update te geven.

Waar moet je nu zoal op letten bij de zoektocht naar een goede tuner? En welke factoren mag je echt niet over het hoofd zien? Lees snel verder voor meer info!

4 zaken om rekening mee te houden als je je auto laat tunen

Vraag naar mogelijke verzekeringen

Een erg belangrijke factor als je je auto wilt laten tunen, is de mogelijkheid op verzekeringen. Er zijn heel wat verzekeraars die een auto die getuned is niet meer willen laten verzekeren, gewoon omdat het risico op schade of een ongeval zoveel groter is. Doe daar dus onderzoek naar, zodat je zeker weet dat je een verzekeraar hebt die achter je staat!

Vergelijk prijzen

Het spreekt voor zich dat je bij de zoektocht naar een goede tuning service ook rekening houdt met de prijs die je betaalt voor zowel de onderdelen als de tuning zelf. Deze kunnen nogal verschillen, dus het loont de moeite om online prijzen te vergelijken en eventuele bijkomende kosten in het achterhoofd te houden. Zo hoef je voor het tunen van je wagen niet de helft van je bankrekening leeg te plunderen!

Let naast snelheid ook op rijcomfort

Het tunen van een wagen wordt in de meeste gevallen gedaan om de snelheid en prestaties ervan te verbeteren, door middel van chip tuning. Dat komt natuurlijk omdat tuning vooral in de race branche erg populair is – en daar betekent sneller altijd beter. Als je als particulier je wagen wilt laten tunen, dan is het echter beter om ook aandacht te besteden aan rijcomfort. Zoek dus een tuner die je daarbij kan helpen, zodat je geen spijt hebt van je investering!

Kies een specialist voor jouw specifieke automerk

Als laatste moet je gewoon een auto tuner zoeken die gespecialiseerd is in het tunen van jouw auto merk of model. Het chip tunen van een Volkswagen gebeurt immers anders dan bij een Tesla, Mercedes, BMW of ander bekend automerk!

Next Post

Waarom je moet kiezen voor car tuning per merk

Thu Jun 2 , 2022
Je wagen laten tunen is een goed idee als je de algemene prestaties wilt verbeteren. Op zoek gaan naar een betrouwbare autotuner is op zich ook niet zo’n uitdaging, want er bestaan tegenwoordig wel degelijk heel wat bedrijven die daarin gespecialiseerd zijn. Toch is het zelfs dan een goed idee […]

Gerelateerde berichten